Lijf-Spraak - Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training - Amersfoort

Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training
Amersfoort

Jozé Voskuilen - Mijn motto: Elk mens heeft een wijs lichaam.

Ervaringen lichaamsgerichte therapie

Ervaringen met lichaamsgerichte therapie zijn positief. Hier kun je lezen hoe clienten individuele lichaamsgerichte therapie, coaching, cursussen of workshops hebben ervaren.

Op ontdekkingsreis

In maart 2022 kwam ik bij Jozé, nadat ik was uitgevallen door een burn-out en thuis zat. Veel lichamelijke klachten; fysieke pijntjes, emotioneel, paniekaanvallen en vooral heel erg moe en ongelukkig zijn. Bij Jozé heb ik geleerd om mijn lichaamssignalen te herkennen en daarop te handelen. Ik ken mijzelf nu beter, geef mijn grenzen aan, praat over gevoelens en heb meer balans in mijn leven. Geleerd om niet meer op alle leefgebieden 200% te geven. Ik ben weer een vrolijke vrouw met meer energie en vooral weer zin in het leven als een nog betere versie van mijzelf!

 

Durf weer vrij mezelf te zijn.

Jozé is een ervaren, professionele, zorgvuldige en deskundige lichaamsgerichte therapeut. Ze heeft mij goed begeleidt bij patronen doorbreken, zoals de innerlijke criticus transformeren naar liefde voor mezelf. Omgaan met emotie was voor mij een uitdaging, Jozé heeft mij daar stapje voor stapje bij geholpen. Door de sessies sta ik meer in mijn kracht, accepteer ik makkelijker mijn emoties, en durf ik vrij mezelf te zijn.

 

Ik mag er weer zijn!

Vanwege een burn-out, waarbij ik last had van angst en paniek aanvallen, kwam ik in contact met Jozé. Ik zat vast in bepaalde gedachten patronen en voelde niets meer, ik had geen contact met mijn lijf. Dat durfde ik ook niet want dan kwam er angst naar boven. Jozé heeft me met heel veel geduld en deskundigheid begeleidt naar mijn gevoel, door mijn angst en paniek heen. Ik leerde tools om contact te maken met mijn innerlijke kind en met mijn gevoel, zodat ik langzaam weer in balans kwam waardoor de angst en paniek minder werd.

Ik heb Jozé als zeer professioneel ervaren, zij volgde mij in mijn proces en wat ik aan kon op dat moment. Hierdoor heb ik geleerd me goed te kunnen gronden en in contact met mezelf te zijn en te blijven.

Ik voel nu als ik over mijn grens ga en heb de handvaten geleerd om ermee om te kunnen gaan. Ik mag er weer zijn!

Maart 2020

 

Stappen gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling

Jozé heeft mij geborgenheid, troost en liefde gegeven waardoor ik meer kon landen in mijn lijf. Een bijzonder goede en creatieve afwisseling van verschillende therapie vormen. Door echt te werken met wat op dat moment op de voorgrond was heb ik enorme stappen gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor heb ik mijn zelfvertrouwen en stevigheid gevonden waar ik zo lang naar op zoek ben geweest.

 

Mijn ogen geopend.

Jozé, wat ben je toch een pracht vrouw! Open, eerlijk, puur, liefdevol. Ik heb veel van je geleerd en je hebt mijn ogen geopend. Jij heb mij kennis laten maken met mezelf. Ontzettend bedankt!

Gehoor geven aan mijn lichaam

De lichaamsgerichte therapie bij Jozé, die ik heb gevolgd, heeft mij weer in contact gebracht met mijn gevoel. Jarenlang heb ik veel op de automatische piloot gedaan en mijn gevoel niet echt toegelaten. Slikken en weer doorgaan. Door naar mijn lichaam te luisteren en daar gehoor aan te geven, kom ik steeds meer in contact met mezelf en vind ik mezelf steeds meer terug. Dit is een continu proces maar Jozé heeft mij daar de aanzet toe gegeven.

Beter luisteren naar mijn lijf

Door de sessies bij Jozé heb ik geleerd beter naar mijn lijf te luisteren. Eerder was ik vooral geneigd om vanuit mijn hoofd te leven en negeerde ik de soms duidelijke signalen van mijn lichaam (bijvoorbeeld vermoeidheid, onrust in mijn lijf), door mezelf toe te spreken: "Flink zijn, even doorzetten", gaf ik vooral niet toe aan wat ik op dat moment nodig had. Door de fysieke oefeningen tijdens de sessies heb ik ervaren dat naar je lichaam luisteren heel veelzeggend kan zijn en dat het meer rust en ruimte geeft om aan de impulsen van je lijf gehoor te geven. Ik kan nu beter mijn eigen behoefte centraal stellen en kan er om lachen als ik weer eens automatisch ja zeg, terwijl mijn lijf nee zegt. Iedere keer is er weer een nieuwe kans om een andere keuze te maken.

Grenzen stellen en nee zeggen

Nadat ik geruime tijd teveel van mezelf gevergd had en totaal oververmoeid was kwam ik in aanraking met Jozé. Een stukje in de krant met de titel “Luister naar je lichaam” trok mijn aandacht en een afspraak met Jozé was gelukkig gauw gemaakt. Jozé heeft d.m.v. lichaamsgeoriënteerde psychotherapie mij geleerd om beter voor mezelf te zorgen door mijn grenzen te stellen en NEE te zeggen. Door te praten, ontspanningsoefeningen en soms een rollenspel te doen heb ik leren ervaren hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Na de verschillende sessies was ik helemaal ontspannen en zat ik weer beter in mijn energie. Ik weet nu hoe ik beter voor mezelf moet zorgen en naar mijn lichaam moet luisteren!

Cursus Leven in je Lijf een goed begin.

Door de cursus Leven in je lijf ben ik bij Jozé terechtgekomen. Deze cursus was een goed begin en ik besloot, in overleg met Jozé om individuele therapie te gaan doen bij haar. Nu ik deze therapie heb afgerond, kijk ik terug op waardevolle sessies waarin ik veel geleerd heb over mijzelf, mijn gedrag en gevoel. Bewustwording van mijn gevoel en het luisteren naar mijn lichaam, zodat ik weet wat ik nodig heb en daar naar handelen. Mijn lichaam voelt als één geheel.  Ervaren dat ik mild naar mezelf mag zijn is heel fijn om te voelen. Jozé liet me elke sessie weer voelen dat ik er mag zijn, met alles wat er wel of niet is, zonder oordeel. Dat zorgde voor een veilige omgeving.

Verbinding hoofd en lijf

In de lichaamsgerichte therapie bij Jozé heb ik geleerd steeds weer de verbinding te maken tussen mijn hoofd en mijn lijf. Sleutelwoorden hierbij zijn voor mij: compassie en acceptatie. Het mooie is dat ik steeds meer bewustzijn hierop krijg in het dagelijkse leven en daardoor worden mijn hoofd en lijf steeds meer een.

Ervaringen en reacties van deelnemers over de cursus “Leven in je Lijf”.

Door het bewegen, voelen, contact en het expressie mogen geven, ben ik: “meer bewust van mezelf, wat ik prettig en minder prettig vind”. Voelde me vaak ontspannen en energiek na de lessen. Ik kwam echt in beweging, meer contact met mezelf, meer zelfvertrouwen. Voel me gemakkelijker in contact met anderen, ook in mijn werksituatie. Meer vrijheid ervaren in mijn lijf, mijn kracht en grenzen kunnen voelen en ervaren, heerlijk! Lekker doen en ervaren. Veilige omgeving waarin je echt jezelf mag ontdekken op een speelse en respectvolle manier.