Lijf-Spraak - Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training - Amersfoort

Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training
Amersfoort

Jozé Voskuilen - Mijn motto: Elk mens heeft een wijs lichaam.

Workshops

26 juni: Een(zaam)heid of de kunst van het alleen zijn.

"Wees niet bang om eenzaamheid onder ogen te zien. Het is een unieke kans om vriendschap te sluiten met jezelf." (Tibetaanse spreuk)

In de verschillende fases van ons leven gaan we vaak door een periode van eenzaamheid. Achteraf blijkt soms dat deze periode van alleen-zijn belangrijk was: door de diepere confrontatie met onszelf kan dit een sleutel zijn tot een nieuwe wending in ons leven.

Maar eenzaamheid kan pijn doen. Het gevoel er alleen voor te staan, een emotionele leegte, angstig in sociale contacten, bang om moederziel alleen thuis te zitten, verlangen naar steun en gedragen zijn, hopend dat een nieuwe intieme relatie eindelijk alle zorgen en onzekerheid zal oplossen …

Het lijkt op het eerste gezicht zo dat de oplossing van jouw eenzaamheid bij de ander ligt. Dat is slechts gedeeltelijk juist. De ander kan jouw eenzaamheid tijdelijk verlichten, maar niet oplossen. P. Lampe schrijft: “Het omgekeerde van eenzaamheid is niet samenhorigheid, maar eenwording met jezelf. Want eenzaamheid is in werkelijkheid verwijderd zijn van het eigen zelf.”

In deze workshop vertrekken we vanuit bovenstaande invalshoek. We gaan dus niet werken aan het leggen van contacten met anderen. We gaan op verkenning naar de relatie die we met onszelf hebben.

Op deze dag staan we onszelf toe om onze eenzaamheid te leren kennen, al zijn nuances en verschijningsvormen te exploreren en hierover uit te wisselen met de anderen in de groep. Vervolgens leren we manieren om onze eenzaamheid in de ogen te kijken en tegelijk rustig bij onszelf te blijven. We oefenen met het ontwikkelen van een positieve relatie met onszelf en gaan op zoek naar steunpunten of ankers die kunnen helpen om vriendschap met onszelf te sluiten. Ook de steun en het uitwisselen in groep is belangrijk: je moet het zelf doen, maar niet alleen. We verkennen nieuwe mogelijkheden tot authentiek contact met anderen. En misschien ontdek je zo dat alleen-zijn ook kansen en mogelijkheden biedt om te groeien van eenzaamheid naar eenheid.

We werken met verschillende werkvormen: gespreksrondes, ervaringsuitwisseling, meditatie, visualisatie, psycho-fysieke oefeningen, contactoefeningen, …

Wanneer: zondag 26 juni van 10.00 - 17.00 uur.

Begeleiding:
 Sammy Vienne (1956) is sociaal-pedagoog en heeft een eigen praktijk als coach, trainer en levensloopbegeleider in Moerbeke-Waas, België (www.parelsgewijs.be).

Laat je niet afschrikken door het taboe... wij (Sammy Vienne en Jozé Voskuilen zorgen voor een veilige zorgzame setting / groep). Ik (Jozé) heb Sammy leren kennen als een "inspirerende en integere coach" met veel levenservaring. "Rustig, samen onderzoekend en zonder oordeel" begeleidt hij de deelnemers van zijn workshops en trainingen.

Sammy is auteur van: een klein boekje over EENZAAM ZIJN  (verkrijgbaar vanaf 28 april a.s. in de boekhandel en op deze dag)

meer informatie of aanmelden

Mediteren

Elke 2e zondagochtend van de maand begeleid ik een lichaamsgerichte meditatie van 10.00 - 11.30 uur. De lichaamsgerichte meditatie nodigt je uit, in het "hier en nu" te zijn. Met andere woorden "thuiskomen bij jezelf". 

meer informatie of aanmelden

 

Workshop: Vrouw(en) in Verbinding.

... van alle prachtige vrouwen, jong, oud en middelbaar, die elkaar opzoeken, die zich inspannen om moeder- zuster- dochter voor elkaar te zijn, die inzien dat zij een waar toevluchtsoord voor elkaar zijn...

Voor hen… voor al hun pelgrimstochten ondernemende harten…. mogen zij altijd elkaar vinden en elkaar niet links laten liggen maar bij elkaar in de buurt blijven en elkaar versterken. (Clarissa Pinkola Estès)

Wil je graag..

  • beter je behoeftes en grenzen kunnen aangeven tov andere vrouwen?
  • voorbij het praten, regelen en druk bezig zijn- een diepere verbinding met vrouwen?
  • ontdekken hoe jij als vrouw je eigen plek inneemt en ervaren hoe andere vrouwen dit doen?
  • je meer verbinden met de vrouwen in jouw geschiedenis?

In deze tweedaagse workshop onderzoek je in de veilige bedding van een vrouwengroep, hoe je op jouw unieke manier verbinding maakt met andere vrouwen. Zonder jezelf te verliezen, tekort te doen of klein te maken. Je bent welkom met alles wat er is. Je ervaart de kracht van de vrouwenlijn. Je voedt en inspireert elkaar. Met deze nieuwe inzichten en ervaringen ga je naar huis.

We werken ervaringsgericht en maken gebruik van lichaamswerk, meditatie, beweging, spel, inquiry. Met respect voor jouw eigenheid en met oog voor een veilige setting begeleiden wij deze workshop. Je bent van harte welkom!

De workshop geef ik samen met Ida Jonniaux  (lichaamsgericht therapeut, coach en trainer) www.vindeentherapeut.be/ida-jonniaux-melle

Praktische informatie:

Zie agenda voor de volgende workshop.  

                                                                                                                        

Workshop: Lekker in je lijf.

Ervaren van lichaamswerk, dat is wat de workshop "Lekker in je Lijf" je biedt. In een mooie en veilige setting op adem komen. De signalen van je lijf ervaren en volgen. Hierdoor kun je nieuwe ervaringen opdoen die goed zijn voor jou. Dit geeft ontspanning, plezier en kracht. We werken met beweging, adem en contactoefeningen.

De volgende workshop staat gepland op.