Lijf-Spraak - Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training - Amersfoort

Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training
Amersfoort

Jozé Voskuilen - Mijn motto: Elk mens heeft een wijs lichaam.

Workshops

Lef en plezier.

"Leven van uit de ontmoeting met de rebel in jou".

Deze dag staat in het teken van de ontmoeting met de rebel in jou. Je maakt contact met jouw (eigen)wijsheid, speelsheid en nieuwsgierigheid. Via lichaamswerk kom je in contact met jouw vitaliteit, lef en plezier. Wat gebeurt er als jouw rebel vrij mag bewegen en onderzoeken in contact? Ben jij ook benieuwd wat contact met jouw rebel jou brengt. Wij steken in op een dag vol verwondering en plezier.

Via verschillende vormen van lichaamswerk kom je in contact met jouw oorspronkelijke speelsheid en nieuwsgierigheid. De vormen die we je o.a. laten ervaren zijn:

Bio-Energetica, Reichiaans ademwerk, Bewegen op muziek, Inquiry en Psycho-drama

Deze workshop geef ik samen met mijn collega Joyce van Moorsel www.naarhartenlust.nl en staat gepland op zaterdag 28 oktober van 10.00 - 18.00 uur. Je bent van harte welkom om op deze dag jou vreugde en vrijheid van jouw rebel te ontmoeten en voelen.

meer informatie of aanmelden Deelname is op volgorde van aanmelding. Je ontvangt een bevestiging en verdere informatie.

 

Een(zaam)heid of de kunst van het alleen zijn.

"Wees niet bang om eenzaamheid onder ogen te zien. Het is een unieke kans om vriendschap te sluiten met jezelf." (Tibetaanse spreuk)

In de verschillende fases van ons leven gaan we vaak door een periode van eenzaamheid. Achteraf blijkt soms dat deze periode van alleen-zijn belangrijk was: door de diepere confrontatie met onszelf kan dit een sleutel zijn tot een nieuwe wending in ons leven.

Maar eenzaamheid kan pijn doen. Het gevoel er alleen voor te staan, een emotionele leegte, angstig in sociale contacten, bang om moederziel alleen thuis te zitten, verlangen naar steun en gedragen zijn, hopend dat een nieuwe intieme relatie eindelijk alle zorgen en onzekerheid zal oplossen …

Het lijkt op het eerste gezicht zo dat de oplossing van jouw eenzaamheid bij de ander ligt. Dat is slechts gedeeltelijk juist. De ander kan jouw eenzaamheid tijdelijk verlichten, maar niet oplossen. P. Lampe schrijft: “Het omgekeerde van eenzaamheid is niet samenhorigheid, maar eenwording met jezelf. Want eenzaamheid is in werkelijkheid verwijderd zijn van het eigen zelf.”

In deze workshop vertrekken we vanuit bovenstaande invalshoek. We gaan dus niet werken aan het leggen van contacten met anderen. We gaan op verkenning naar de relatie die we met onszelf hebben.

Op deze dag staan we onszelf toe om onze eenzaamheid te leren kennen, al zijn nuances en verschijningsvormen te exploreren en hierover uit te wisselen met de anderen in de groep. Vervolgens leren we manieren om onze eenzaamheid in de ogen te kijken en tegelijk rustig bij onszelf te blijven. We oefenen met het ontwikkelen van een positieve relatie met onszelf en gaan op zoek naar steunpunten of ankers die kunnen helpen om vriendschap met onszelf te sluiten. Ook de steun en het uitwisselen in groep is belangrijk: je moet het zelf doen, maar niet alleen. We verkennen nieuwe mogelijkheden tot authentiek contact met anderen. En misschien ontdek je zo dat alleen-zijn ook kansen en mogelijkheden biedt om te groeien van eenzaamheid naar eenheid.

We werken met verschillende werkvormen: gespreksrondes, ervaringsuitwisseling, meditatie, visualisatie, psycho-fysieke oefeningen, contactoefeningen, …

Wanneer: nog niet gepland.

Begeleiding:
 Sammy Vienne (1956) is sociaal-pedagoog en heeft een eigen praktijk als coach, trainer en levensloopbegeleider in Moerbeke-Waas, België (www.parelsgewijs.be).

Laat je niet afschrikken door het taboe... wij (Sammy Vienne en Jozé Voskuilen zorgen voor een veilige zorgzame setting / groep). Ik (Jozé) heb Sammy leren kennen als een "inspirerende en integere coach" met veel levenservaring. "Rustig, samen onderzoekend en zonder oordeel" begeleidt hij de deelnemers van zijn workshops en trainingen.

Sammy is auteur van: een klein boekje over EENZAAM ZIJN 

meer informatie of aanmelden