Lijf-Spraak - Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training - Amersfoort

Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training
Amersfoort

Jozé Voskuilen - Mijn motto: Elk mens heeft een wijs lichaam.

 

Basiscursus Leven in je Lijf.

De basiscursus is geschikt voor jong en oud. Tijdens deze cursus ervaar je hoe je nu in het leven staat. Leer je wat jouw lijf je te vertellen heeft. Niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel en mentaal. Als je je goed voelt in je lijf, merk je dit direct aan je energie en levendigheid.

Meer aandacht voor je lichaam betekent ook: minder in je hoofd zitten. Meer luisteren naar je gevoel. Intuïtiever reageren, met meer spontaniteit, zoals dat werkelijk bij je past in plaats van zoals je hebt aangeleerd. Zelfbewustzijn, je kracht voelen, je eigen keuzes bepalen. Meer leven in je lijf.
In de cursus ga je met behulp van ademhaling, contact en lichaamsgerichte oefeningen op reis door je lijf en je leven. Je leert met aandacht te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft. Zelfverzekerder, meer zelfvertrouwen, meer energie en levendiger worden zijn belangrijke effecten van de cursus. De cursus "Leven in je Lijf" wordt nu aangeboden in 7 dagdelen van 2,5 uur.

 

Kennismaking met de cursus: dinsdag 27 juni en 12 september van 19.30 - 22.00 uur. Kosten € 25,-

Start dinsdag 26 september van 19.15 - 22.00 uur. Kosten cursus € 250,-  (7 dagdelen)

 

De cursus geef ik altijd samen met een co-trainer en/of studenten in opleiding tot therapeut.
In 2022 hebben we het 20 jarig jubileum gevierd van het netwerk leveninjelijf. De cursus wordt in 15 plaatsen van Nederland en België gegeven. Voor meer informatie: www.leveninjelijf.nl

 

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden  Deelname is op volgorde van aanmelding. Je ontvangt een bevestiging en verdere informatie.

Enkele ervaringen en reacties van deelnemers over de cursus “Leven in je Lijf”.

Door het bewegen, voelen, contact en het expressie mogen geven, ben ik: “meer bewust van mezelf, wat ik prettig en minder prettig vind”. Voelde me vaak ontspannen en energiek na de lessen. Ik kwam echt in beweging, meer contact met mezelf, meer zelfvertrouwen. Voel me gemakkelijker in contact met anderen, ook in mijn werksituatie. Meer vrijheid ervaren in mijn lijf, mijn kracht en grenzen kunnen voelen en ervaren, heerlijk! Lekker doen en ervaren. Veilige omgeving waarin je echt jezelf mag ontdekken op een speelse en respectvolle manier.

 

Vervolgcursus: Leven in je Lijf.

In de vervolgcursus leer je meer over je karakterstijl en over de belemmeringen, valkuilen en kwaliteiten die deze je biedt. Je krijgt meer zicht op de karakterpatronen, hun oorsprong in je levensgeschiedenis.

Start: 28 maart 2023 (10 avonden van 19.30 - 22.00 uur. Overige data: 4, 11, 18 april, 9, 16, 23 en 30 mei en 6 juni. Deze laatste dag is van 14.30 - 17.00 uur en van 19.00 - 21.30 uur ( 2 dagdelen)

Kosten: € 350,-  (10 dagdelen van 2,5 uur)

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden  Deelname is op volgorde van aanmelding. Je ontvangt een bevestiging en verdere informatie.

 

Bijscholing: Een(zaam)heid van binnenuit

Sammy Vienne komt ... naar Amersfoort met een training voor professionals.

Eenzaamheid is – zeker sinds corona – verder toegenomen. Praten over gevoelens van eenzaamheid is nog vaak een taboe, mensen praten daar niet graag over. Er zit vaak schaamte en schuld onder. In de benadering van Sammy Vienne is eenzaamheid niet zozeer een situatie met te weinig sociale contacten, maar vooral een innerlijk gevoel van onrust omdat men zich verwijderd voelt van zichzelf.

Sammy zijn nieuwe invalshoek: “niet oplossen of fiksen, maar van binnenuit exploreren, laat toe om eenzaamheidservaringen vruchtbaar te maken”.

In 3 dagdelen van 3 uur gaan we deze “benadering van binnenuit” uitdiepen.

  1. Op verkenning: het ‘land van eenzaamheid’ betreden.
  2. Eenzaamheid in de diepte: exploreren vanuit het ‘midden’
  3. Thuiskomen bij jezelf en bij het grotere geheel.

Wanneer:       Data nog niet bekend

Kosten:          € 0,00 (incl. boek, werkvormen, thee met wat lekkers)

Meerwaarde:  Na deze training ben je in staat om eenzaamheid van binnenuit te bekijken en te begeleiden.

  • Je krijgt inzichten en werkvormen om eenzaamheid van binnenuit te exploreren
  • Je ontwikkelt een basishouding om eenzaamheid als groeiproces te begeleiden: van oplossen naar exploreren en ontwikkelen.
  • Van inhoud naar houding: je ontdekt het belang van de innerlijke houding die de cliënt heeft tegenover zijn/haar eenzaamheid
  • Je leert hoe je cliënten kunt begeleiden om eenzaamheid in de ogen te kijken en tegelijk rustig bij zichzelf te blijven
  • Je krijgt aandacht voor lichaamsbewustzijn als middel om cliënten te ondersteunen om zich veilig te voelen bij zichzelf

Informatie en/of aanmelden: Jozé Voskuilen informatie en/of aanmelden of T 06 13910339
Info over de auteur en trainer: Sammy Vienne - www.parelsgewijs.be

 

Kennismaken met lichaamswerk

Om al vast wat te proeven van wat Leven in je Lijf je kan brengen of je wilt het nog eens herhalen dan kun je je aanmelden en meedoen voor een losstaande workshops op  ....  Kosten: € 25,- per workshop.

Max: 6 deelnemers.

● Leven in je Lijf ervaren. Een workshop waarin je leert je bewust te zijn wat er in je lichaam te voelen en te ervaren is via bio-energetische oefeningen en je ademhaling.

● Leven in je Lijf: zien en gezien worden. Hoe kijk jij naar andere mensen? Hoe kijken ze naar jou? En wat doet het met je, als iemand werkelijk naar je kijkt?

● Leven in je lijf: open je hart. Een workshop in het teken van de hartenergie. Hoe open je je en hoe sluit je je? Hoe ga je om met geven en ontvangen?

 

Voor meer informatie of aanmelden