Lijf-Spraak - Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training - Amersfoort

Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training
Amersfoort

Jozé Voskuilen - Mijn motto: Elk mens heeft een wijs lichaam.

 

Stress te Lijf training

In tijden van teveel stress heb je het gevoel dat er van alle kanten apél op je wordt gedaan. Je wilt graag alles goed doen voor je gezin, werk en een sociaal leven. Je hoofd zit vol, je voelt je opgejaagd en gespannen. Je probeert te ontspannen maar zelfs dat lijkt al een inspanning. Langere tijd teveel stress verstoort een goede werking van je immuunsysteem, kan slaapproblemen veroorzaken en fysieke klachten geven.

 

In deze training van 5 dagdelen van 3 uur, krijg je meer inzicht in welke factoren stress veroorzaken bij jou. De innerlijke factoren / drijfveren en externe factoren. Wat geeft je energie en wat kost jou energie.

Via lichaamsgerichte oefeningen en bewuster ademen ga je duidelijker ervaren hoe stress zich uitdrukt in jouw lijf. Door bewust te bewegen en met adem en geluid te werken, ontdek je waar spanning zich in je lichaam heeft vastgezet én kom je meer in ontspanning. Via inzicht en ervaring herwin je de balans op je gedachten, gevoelens en gedrag.

 

Naast inzicht, adem- en lichaamswerk maken we ook gebruik van creatieve- en meditatieve werkvormen.

 

Data: vrijdag 13 en 20 september, 4 en 18 oktober en 22 november

Kosten: € 242, - inclusief een werkmap met theorie, oefeningen, lees en kijktips.

 

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden  Deelname is op volgorde van aanmelding. Je ontvangt een bevestiging en verdere informatie.

 

Kennismaken met lichaamswerk of gewoon omdat je het fijn vindt.....

Om al vast wat te proeven van wat Leven in je Lijf je kan brengen of je wilt het nog eens herhalen dan kun je je aanmelden en meedoen voor een losstaande workshops op

Max: 8 deelnemers.

● Leven in je Lijf ervaren. Een workshop waarin je leert je bewust te zijn wat er in je lichaam te voelen en te ervaren is.

● Leven in je Lijf: zien en gezien worden. Hoe kijk jij naar andere mensen? Hoe kijken ze naar jou? En wat doet het met je, als iemand werkelijk naar je kijkt?

● Leven in je lijf: open je hart. Een workshop in het teken van de hartenergie. Hoe ga je om met geven en ontvangen?

 

DATA: nog niet bekend.  Kosten: € 30,00 per workshop en € 85,- voor 3.

Voor meer informatie of aanmelden

 

 

Vervolgcursus: Leven in je Lijf.

De verdiepingscursus is geschikt als je al intensiever kennis hebt gemaakt met lichaamswerk of als je de basiscursus “Leven in je Lijf” hebt gevolgd. In deze cursus leer je meer over je karakterstijl en over de belemmeringen, valkuilen en kwaliteiten die deze je biedt. Je krijgt meer zicht op de karakterpatronen, hun oorsprong in je levensgeschiedenis. We werken 2 dagdelen met 1 karakterstijl.

Start: nog niet bekend.

Kosten: € 350,-  (10 dagdelen van 2,5 uur)

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden  Deelname is op volgorde van aanmelding. Je ontvangt een bevestiging en verdere informatie.

 

Basiscursus Leven in je Lijf.

De basiscursus is geschikt voor jong en oud. Tijdens deze cursus ervaar je hoe je nu in het leven staat. Leer je wat jouw lijf je te vertellen heeft. Niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel en mentaal. Als je je goed voelt in je lijf, merk je dit direct aan je energie en levendigheid.

Meer aandacht voor je lichaam betekent ook: minder in je hoofd zitten. Meer luisteren naar je gevoel. Intuïtiever reageren, met meer spontaniteit, zoals dat werkelijk bij je past in plaats van zoals je hebt aangeleerd. Zelfbewustzijn, je kracht voelen, je eigen keuzes bepalen. Meer leven in je lijf.
In de cursus ga je met behulp van ademhaling, contact en lichaamsgerichte oefeningen op reis door je lijf en je leven. Je leert met aandacht te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft. Zelfverzekerder, meer zelfvertrouwen, meer energie en levendiger worden zijn belangrijke effecten van de cursus. De cursus "Leven in je Lijf" wordt nu aangeboden in 6 dagdelen van 2,5 uur.

 

Kennismaking met de cursus:

Start dinsdag  van 19.15 - 22.00 uur. Kosten cursus € ,-  (6 dagdelen)

 

De cursus geef ik altijd samen met een co-trainer en/of studenten in opleiding tot therapeut.
In 2022 hebben we het 20 jarig jubileum gevierd van het netwerk leveninjelijf. De cursus wordt in 15 plaatsen van Nederland en België gegeven. Voor meer informatie: www.leveninjelijf.nl

 

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden  Deelname is op volgorde van aanmelding. Je ontvangt een bevestiging en verdere informatie.

Enkele ervaringen en reacties van deelnemers over de cursus “Leven in je Lijf”.

Door het bewegen, voelen, contact en het expressie mogen geven, ben ik: “meer bewust van mezelf, wat ik prettig en minder prettig vind”. Voelde me vaak ontspannen en energiek na de lessen. Ik kwam echt in beweging, meer contact met mezelf, meer zelfvertrouwen. Voel me gemakkelijker in contact met anderen, ook in mijn werksituatie. Meer vrijheid ervaren in mijn lijf, mijn kracht en grenzen kunnen voelen en ervaren, heerlijk! Lekker doen en ervaren. Veilige omgeving waarin je echt jezelf mag ontdekken op een speelse en respectvolle manier.