Lijf-Spraak - Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training Amersfoort

Praktijk voor lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, coaching en training
Amersfoort

Jozé Voskuilen - Mijn motto: Elk mens heeft een wijs lichaam.

Basis- en vervolgcursus: Leven in je Lijf, De jaartraining Leven in je Lijf en Bewust Ontspannen.

Leven in je Lijf

Tijdens deze cursus leer je wat jouw lijf je te vertellen heeft. Niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel en mentaal. Als je je goed voelt in je lijf, merk je dit direct aan je energie en levendigheid.

Meer aandacht voor je lichaam betekent ook: minder in je hoofd zitten. Meer luisteren naar je gevoel. Intuïtiever reageren, met meer spontaniteit, zoals dat werkelijk bij je past in plaats van zoals je hebt aangeleerd. Zelfbewustzijn, je kracht voelen, je eigen keuzes bepalen. Meer leven in je lijf.
In de cursus ga je met behulp van ademhaling, contact en lichaamsgerichte oefeningen op reis door je lijf en je leven. Je leert met aandacht te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft. Zelfverzekerder, meer zelfvertrouwen, meer energie en levendiger worden zijn belangrijke effecten van de cursus.

De cursus "Leven in je Lijf" bestaat uit 10 dagdelen van 2 ¾ uur.

De cursus geef ik altijd samen met een co-trainer en/of studenten in opleiding tot therapeut.
Deze cursus wordt op meer dan 15 plaatsen in Nederland en België gegeven.
Voor meer informatie: www.netwerkleveninjelijf.nl

Start nieuwe reeks. Zie agenda.

In de vervolgcursus leer je meer over je karakterstijl en over de belemmeringen, valkuilen en kwaliteiten die deze je biedt. Je krijgt meer zicht op de karakterpatronen, hun oorsprong in je levensgeschiedenis.

De jaartraining

Wat houdt een jaartraining  Leven in je Lijf in: De Jaartraining is een training voor mensen die intensief met zichzelf aan de slag willen, om oude knellende patronen om te vormen tot meer vrijheid en levensvreugde. Met een vaste groep mensen ontmoet je elkaar 12 hele dagen, verspreid over een heel jaar. Het samenwerken schept een band en werkt ondersteunend voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Waarom een jaartraining: In een jaar krijg je ook echt de tijd om al het geleerde in het dagelijkse leven te integreren, zodat het geen tijdelijk kunstje wordt. De training bevat een prettige opbouw, helemaal gericht op jouw ontwikkeling, want iedereen is anders en iedereen heeft zijn eigen tempo.

Wat is het doel van deze training: Het doel van deze training is meer jezelf worden en vrijer door het leven te kunnen gaan, waardoor je een prettiger en meer ontspannen leven kunt leiden. Een leven waarin jij bepaalt hoe het gaat en niet de ander. Dit heeft een positief effect op je lijf en je leven.

Wat levert het op: Je wint aan zelfvertrouwen, je hebt meer rust en energie, je kunt beter je grenzen aangeven en je maakt makkelijker de keuze vanuit je hart. Dit maakt dat je meer openheid ervaart in contacten met anderen, de contacten worden minder oppervlakkig. Lichaam en geest worden weer meer een geheel, dat maakt dat je weer lekker in je vel zit.

Opbouw jaartraining Leven in je Lijf

De jaartraining is opgebouwd uit 4 elementen.
1. Verkenning van de verschillende lichaamsdelen:
Je wordt met behulp van ademhaling, contactoefeningen en lichaamsgerichte oefeningen bewust van spanning en ontspanning in de verschillende delen van je lichaam. En je wordt je bewust van de onderliggende overtuigingen en de innerlijke beweegredenen die je hanteert. Bio-energetische oefeningen brengen je opnieuw in contact met je lichaam en zorgen ervoor dat je steviger en krachtiger met je voeten op de grond staat, zowel letterlijk als figuurlijk. Ook zijn er ademoefeningen die heel effectief zijn om spanning te ontladen en nieuwe energie op te doen. Het werken in een groep geeft je de kans om te ontdekken hoe je reageert op anderen en hoe je daarin nieuwe stappen kan zetten. Vaak reageren we automatisch vanuit oude patronen.

2. Verkenning van de karakterstijlen
Je leert meer over je karakterstijlen, je overlevingspatronen en belemmeringen. Welke valkuilen ken je en wat zijn je kwaliteiten. Je krijgt de kans je daarin vrijer te bewegen. Ook ontdek je dat de oorspronkelijke levendigheid en spontaniteit, die soms verloren lijkt te zijn gegaan, teruggewonnen kan worden door opnieuw contact te maken met je eigen levensenergie.

3. Oefeningen voor thuis
Individuele oefeningen voor thuis en evt 1 dagdeel samen oefenen in kleine oefengroepjes (m.b.v. hand-out met oefeningen).
Evt. korte reflectieverslagen waarop je schriftelijk feedback kunt ontvangen van de trainer.

4. Persoonlijke ontwikkelingsfocus:
Reflectieverslagen:  Aan het begin van de training kies je een persoonlijke ontwikkelingsfocus. Bijvoorbeeld: Ik wil beter mijn grenzen aangeven. Of: Ik wil meer contact maken met mijn gevoelens en er uiting aan geven. Gedurende het jaar sta je stil bij jouw ervaring en ontdekkingen en schrijft dit op. Als je het prettig vindt ontvang je hierop feedback van de trainer. Zo volg, stimuleer en verdiep je jouw onderzoek en ontwikkeling.

Individuele sessies:  Er is ruimte voor 2 individuele sessies om persoonlijke thema’s dieper te onderzoeken. Tijdens de deelrondes op de trainingsdagen kun je jouw ontdekkingen van die dag delen en ook - als je wilt - een terugkoppeling maken naar je persoonlijke ontwikkelingsfocus.

NB: De Jaartraining is (geen vervanging) voor therapie. 

Bewust Ontspannen

In 8 lessen meer ontspannen in het leven staan. In 8 lessen leer hoe jou lijf reageert op spanning en wat jij nodig hebt en kunt doen om tot ontspanning te komen. Vaak wordt er een enorm beroep gedaan op onze geest. We raken als het ware verslaafd aan denken en doen. Luisterend naar de stem van je lichaam en door je bewust te ontspannen kun je meer bij je eigen waarheid blijven en dat inzetten wat jij nodig hebt. Dit geeft rust, eenvoud en plezier.

Ontspanning ontstaat als je dieper gaat ademen, als je jouw lichaam weer in beweging brengt en jezelf weer laat horen. Door bewust te zijn van je ademhaling en dieper door te ademen, sta je jezelf toe in contact te komen met emoties die je gewend bent weg te stoppen. Door in beweging te komen, kom je uit de verstarring en laat je jouw energie weer stromen. Door geluid te maken kun je jouw gevoelens uiten. Laat je met een lach, zucht of protest horen wat jij ervan vindt, dat lucht op.

We werken met beweging- en ademhalingsoefeningen en sluiten af met een ontspanningsoefening. Je ontvangt een thuiswerkserie zodat het meer kan integreren in je dagelijkse leven. De cursus bestaat uit 8 dagdelen van 2 uur.

Start nieuwe reeks: